Eton Mess

Voor Moris zijn verjaardag maakte ik onder andere een Eton Mess gebaseerd op een workshop over zomerse dessertjes van Colruyt Group Academy. Ik paste hem licht aan zodat ik hem in een grote bokaal kon maken in plaats van in kleine glaasjes. Dit dessert is zo eenvoudig maar zo misdadig lekker en impressionant dat ik het wel moést maken! Je kan hier makkelijk met 8 van smullen, bereidingstijd was ongeveer 30min.

 

Ingrediënten

450g aardbeien
50g frambozen (mag diepvries)
250ml slagroom
4el suiker
1 zakje vanillesuiker
250g Griekse yoghurt
75g meringue (kant-en-klaar)
50g pistachenootjes, grof gehakt

 

Bereidingswijze

Pureer de frambozen met je mixer tot een saus en zet apart. Snij de aardbeien in plakjes, de grote stukjes gebruik je voor garnering, de kleinere voor middenin de eton mess. Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker. Mix de yoghurt voorzichtig door de geslagen slagroom. Breek de kant-en-klare meringue in stukjes en spatel 3⁄4 door het room-yoghurtmengsel. Verdeel de helft van de aardbeien over de glazen schaaltjes. Tof is als je de grote plakjes tegen de zijkanten ‘plakt’! Verdeel hierover de helft van het roommengsel en vervolgens de helft van de frambozensaus. Herhaal dit nog eens zodat er mooie laagjes
ontstaan. Strooi er de gehakte pistachenootjes over en garneer met aardbeien, bessen en de rest van de verkruimelde meringue.

 

One Reply to “Eton Mess”

  1. Hilde De Maertelaere zegt: Beantwoorden

    mmmm, hémels!!!

Geef een reactie