Geroosterde spicy nootjes met rozemarijn

Let op deze nootjes zijn echt gigantisch verslavend! Never say we didn’t warn you!
Recept is voor 500g nootjes, hier kom je normaal wel even mee toe.
Bereidingstijd: 15minuten+ 25minuten in de oven.

Ingrediënten

  • 2el kokosolie
  • 80ml ahornsiroop
  • 2 el bruine suiker (cassonade)
  • 3 el vers geperst appelsiensap (1/2 appelsien)
  • 2 kl pilipili poeder
  • 1/2 el citroenzeste (best biocitroen!)
  • 1/2 el gemberpoeder (of naar smaak)
  • 500g notenmengeling naar smaak
  • (vb. cashewnoten, walnoten, pecannoten, macademia noten, amandelen of amandelschilfers…)
  • 4 el zeer fijn gesnipperde rozemarijnblaadjes
  • Zout volgens smaak

 

Bereiding

Verwarm de oven op 180° voor.

Laat de kokos olie zacht worden (zet hem vb. heel kort in de microgolf) en maak een mengeling van olie, ahornsiroop, suiker, appelsiensap en kruiden. Nadien voeg je hier je noten aan toe. Meng goed zodat alle noten bedekt zijn.

Spreid de noten uit op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi ze met een beetje (grof) zout en de 2el rozemarijn. De noten mogen 25minuten in de oven. Het is wel heel belangrijk dat je ze om de 10 minuten even omroert zodat alle noten goed gebakken zijn.

Wanneer de noten uit de oven komen, bestrooi je ze met de resterende 2el rozemarijn. Je kan de nootjes (lauw)warm eten of laten afkoelen en nadien eten. Je kan de nootjes bewaren in luchtdichte potten of in glazen weckpotten.

Leuke tip: maak deze nootjes als (kerst)cadeautje!

Recept gebaseerd op crunchy radish.

Geef een reactie