pompoensoep

Wauw, deze vergaten we te publiceren, maar hey niet verloren! 🙂

 

Het einde van mijn zwangerschap komt dichterbij (uitgerekende datum = morgen!). Vandaag zijn Wouter, Adrian en een vriend van Adrian in de tuin aan het werken om deze toch beetje proper te zetten voor de baby komt (hoewel die daar allicht weinig van zal merken). Ik vond dit recept online en gebruikte het als eerste poging om een deftig soepje te maken voor mijn “werkmannen” die buiten in weer en wind de tuin aan het onderhouden zijn!

Ingrediënten

4 grote wortels
1 ajuin
2 teentjes look
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kokosnootolie
takjes salie
2 eetlepels zout
peper (naar smaak)
1 medium grote butternut pompoen
bouillon (naar smaak)
room (gewone of kokosroom)
verse nootmuskaat (1/8 theelepel)

Bereidingswijze

Simpel. Snij alle groenten in gelijke stukjes. Verwarm een pot met dikke bodem en smelt hierin de olijfolie en kokosolie. Stoof de groentjes kort en voeg bouillon en kruiden toe. Laat goed doorkoken, mix (na 30′ koken) en laat nog eens goed doorkoken. Op het einde kan je de soep afwerken met kokosroom (als je ze wil invriezen, beter nog geen room toevoegen).

Yum!

Geef een reactie