stapel wafeltjes als ontbijt!

Ik wou Wouter nog eens goed verwennen en genieten van onze laatste maanden onder ons twee zonder zorgen of tijdsschema’s. Just the two of us, pure quality time. Dit wafelreceptje ben ik tegengekomen als “recep van tante alice” en het moet gezegd worden tante Alice heeft een goed wafeltjesrecept opgesteld. We werkten het zelf nog af met enkele rijkelijke toppings en raw chocolate fudge saus. YUM!

Dit recept is goed voor een 20tal kleine brusselse wafels. Wij vroren een deel hiervan in om op andere luie zondagen opnieuw te kunnen genieten. Gewoon een paar minuutjes in een warme oven zetten (een 200 graden)!

Ingrediënten

1/2 kg zelfrijzende bloem
1/2 l melk + 1/4 l water
4 eieren dooiers apart en eiwit tot sneeuw geklopt
150g gesmolten boter
1 pakje vanillesuiker

Go for it!

Wafeltjes
Meng de bloem met de suiker.
Voeg de helft van de melk en water erbij en meng goed.
Voeg de eierdooiers toe en de andere helft van melk en water.
Tot slot doe je de gesmolten boter erbij en het tot sneeuw geklopte eiwit.
Voorzichtig mengen, niet meer kloppen!

Wafelijzer niet meer invetten, en bakken maar!

Toppings

Gedroogde veenbessen
Geroosterd kokospoeder
Banaan in schijfjes
Pecannoten

Raw fudge sauce

40 gr rauw cacaopoeder
115 gr honing
1 1/2 eetlepel water

Mix de drie ingredienten samen tot een gladde, silky saus.

M.

Geef een reactie