zomerse risotto

Risotto in de zomer? Wij genieten meestal van een smeuïge risotto in de herfst- en wintermaanden. Vandaag is het 32° buiten en toch heb ik er zin in. Maar dan een beetje anders. We veranderen de groenten en kiezen voor frisse venkel, courgette en paprika. Het ‘mantecare’, normaal met boter en massa’s parmigiano, doen we nu met ricottakaas. Citroenzeste erbij en ons diner is perfect voor een zwoele zomeravond.

Ingrediënten (2 personen)

150 g risottorijst
1,5 liter groentenbouillon
glas witte wijn
1 sjalotje
1 venkel
1 courgette
1 gele puntpaprika
handvol boschampignons
zeste van 1 citroen
peper en zout
200g ricottakaas

Fruit een sjalotje in olijfolie op een zacht vuurtje en voeg de rijst toe. Als deze de olijfolie opgenomen hebben worden ze wat glazig. Blus met witte wijn en zet alles net onder met de bouillon. Laat pruttelen terwijl je voortdurend roert. Als al het vocht is opgenomen schep je er opnieuw bouillon in. Als de korrels zachter beginnen worden voeg dan de venkel en paprika toe. Laat mee zacht worden en doe wat later de courgetten en champignons erbij.
Haal van het vuur en roer de ricotta erdoor. Kruid met zwarte peper en de zeste als finishing touch. Enjoy!

W.

Geef een reactie